GARZONLAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETE
BÁTHORY UTCA, PÉCS

KONCEPCIÓ TERV

. . . . .

Tervező:
GYERGYÁK JÁNOS DLA

. . . . .

Tervezés éve:
2014

. . . . .

TERV BEMUTATÁSA

A Pécs Belvárosában elhelyezkedő garzonlakás belsőépítészeti felújítása volt a feladatunk. A javaslatunkban a belső térelrendezést, a helyiségek kialakítását megtartottuk azonban teljesen új értéket adtunk nekik.
A megérkezés helyén, az előtér-konyha terét átalakítva, egybeépítve terveztük meg a konyhapultot és az asztalt (nyitott felület). Ezzel szemben, a túloldalra zárt, beépített szekrénybe helyeztük a berendezéseket.
A közlekedő és a belső nappali teret egy nagyobb méretű beépített szekrény köti össze, mely az egyetlen pakolófelület a lakáson belül. Az eredeti kialakítás szerint a hálófülkét a vizesblokk felett hagytuk, azonban azt a közlekedő fölé toltuk be, hogy a fürdőszoba tere felülről természetes fényt kaphasson a tetőn átvezetett fénycsatornán illetve a nappali terén keresztül.
A lakás központi látványelemévé alakítottuk a vizesblokkot – előszobából mosókonyha+tároló, nappaliból fürdőszoba tere – mely természetes tömör fa felületet kapott. A folytonosnak ható, „tömör” fa doboz – síkban nyíló, rejtett fa nyílászárók – kontrasztban áll a homogén fehér festett illetve fehér laminált fa bútorokkal.