KÉTSZINTES LAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETE
SÁFRÁNY UTCA, PÉCS

KONCEPCIÓ TERV - KIVITELI TERV

. . . . .

Tervezők:
GYERGYÁK JÁNOS DLA
MÓZES ANETT

. . . . .

Tervezés éve:
2014

. . . . .

TERV BEMUTATÁSA

A félszint eltolásos pécsi teraszházat egy fiatal, kisgyermkes család számára terveztük át. A félszint eltolásoknak köszönhetően 4 félszintes lakás térkapcsolatait a megrendelővel egyetértve meghagytuk, csak azok hangulatát, egymáshoz való kapcsolatát változtattuk meg. Az érkezés szintjén található falakkal elkerített konyhát teljesen felnyitottuk, egy légtérbe fűzve az étkező három fél szint magas terével (szellőzés északra, a bejárat felé!). Az étkező és a tőle félszinttel lejjebb található nappali teret könyvespolccal választottuk el, azonban törekedtünk a megfelelő vizuális kapcsolódásra.
Az étkezőből induló emeleti húzott fokú lépcső alatti teret hasznosítottuk, itt alakítottunk ki egy nagyobb tároló felületet mely a nappaliban átfordulva folytatódik beépített szekrényként.
A nappalit déli irányban, a város gyönyörű panorámájának irányában meghagytuk teljesen felnyitva. A nappali feletti tér a gyerekek játszó és hálószobája, mely mellett javasoltunk kialakítani egy háztartási helyiséget tároló felületekkel – családi gardrób szoba. A gyerekek szobája nagyobb méretű transzparens szerkezettel van lehatárolva az étkező felöl, mellyel így erős vizuális kapcsolatba kerül.
Fél szinttel feljebb, az étkező „légterében” alakítottuk ki a dolgozósarkot, ez mögött az új leválasztott szülői hálószobát illetve az új közös használatú fürdőszobát.