LAKÁS ÁTALAKÍTÁSÁNAK BELSŐÉPÍTÉSZETE
MAGNUM LAKÓPARK, PÉCS

KONCEPCIÓTERV

. . . . .

Tervező:
GYERGYÁK JÁNOS DLA

. . . . .

Látvány:
SEBESTYÉN PETRA

. . . . .

Tervezés éve:
2015

. . . . .

TERV BEMUTATÁSA

A tervezési feladatunk Pécs- Kertváros déli részén elhelyezkedő társasház, kertkapcsolattal rendelkező lakásbelső átalakítása volt.
A két jól elválasztható egységet - konyha- étkező-nappali illetve az ettől főfallal elválasztott két hálószoba és fürdőszoba blokk – külön-külön vizsgálva tettünk javaslatot a jobb kapcsolatok kialakítására.
Javaslatunkban a konyha és az előtér között egy teljes belmagasságú beépített felületet hoztunk létre a konyhai berendezések beépítésére illetve tárolási célra. Ezzel szemben a konyhapult egy alsó és egy felső
A belső átalakítás a hálószobák és a fürdő - wc kapcsolatát érintette markánsabban.. A tervünkön a két kisebb vízesfunkciót egy tágasabb blokkba helyeztük el, de továbbra is két külön térre választva– opálüveggel leválasztott wc. Az átalakítással közvetlen kapcsolat alakult ki a szülői hálószoba és a fürdő között, mely utóbbi így természetes megvilágítást kaphat a tolóajtók elhúzása esetén. A fürdőszoba illetve a szobák a nappali- étkező-konyha teréhez közvetlenül kapcsolódnak. Igény szerint, a tolóajtók teljes elhúzásával, azokkal teljesen egy teret képezhetnek.
A belső térben a fehér felületek és a természetes tömör fafelületek dominálnak.